De band

Dave Weijers

Drums

Dave Weijers

Ik ben Dave, niet de oudste maar ook niet de jongste, ik zit in het middensegment en mag de band in balans brengen qua leeftijd. Geboren in de jaren 70.

Mijn passie voor muziek is begonnen toen ik 15 jaar oud was. Ik ben toen begonnen met drummen. Mijn leermeester was een (metal) rockdrummer. Daarna heb ik psychedelische rockmuziek gespeeld en later ook nog funk- en jazzrock. Ik heb in het verleden veel gespeeld met (eigen) bands waaronder ook gospelmuziek. Uiteindelijk nu beland bij Out Of Order als rockmuzikant!
Mijn favoriete drummers: Dave Weckl, Simon Phillips,

Gear:
PEARL MASTERS SERIE 10,12,14,20 inch Black silk finish
Snare PEARL 12 inch soprano
Snare PEARL 14 inch IP1465
Cymbals, Sabian HHX hihat 14 inch, Sabian Ride/crash HH 20 inch,
Sabian AAX 12,16,17 en 18 inch.
Hardware PEARL 830 en 930 serie.
Pendal, Dubbelpendal PEARL p902 serie.

Eric

Gitaar

Eric van den Elsen

Ik ben de oudste van de band (1960), maar daar zie je niks van.

Muziek: alles wat goed en authentiek is. Extatisch word ik van lange meeslepende pathos uit de muzikale middeleeuwen (Pink Floyd - Genesis - Yes - King Crimson), prog-rock van recenter data (Porcupine Tree - IQ - Spock's Beard) en melodrama (Dead Can Dance - Blackfield).

Ik speel reeds vele jaren gitaar en sinds enkele jaren bij deze fantastische rock-coverband! Feestje? Iets te vieren? Wij staan als een huis maar de pannen gaan eraf!

Gear: Who cares!?

Erwin van Gastel

Gitaar

Erwin van Gastel

Ik ben Erwin, de jongste van de band die er als laatste bij is gekomen. Ik ben op de wereld gezet in 1990 maar luister veel naar muziek die al voor die tijd gemaakt werd.

Mijn smaak varieert van pop tot rock tot metal en eigenlijk alles waar veel gevoel en vooral vette gitaarpartijen in voorkomen. Voorbeelden; Metallica, ZZ Top, Coldplay en Mark Knopfler.

Samen met de andere mannen van Out Of Order hoop ik nog veel daken eraf te spelen.

Gitaren; - Fender Thinline en Hagstrom Ultra Swede Cosmic Blackburst

Amp; Laney GH 50L212

Stephan

Bas

Stephan Langedijk

Ik ben Stephan, zeker niet de oudste van de band......maar ook niet meer de jongste.
Net als Eric ben ik een kind van de jaren 60. Ik kan dus nog aanspraak maken op een muzikaal geheugen uit een tijd dat er nog echte muziek gemaakt werd.
Mijn favorieten: Pink Floyd, Yes, Frank Zappa, Marilion, Queensrych, Radiohead, Pearl Jam en nog heel wat  meer.

Bashelden zijn er natuurlijk wel te noemen; virtuozen als Jaco Pastorius, Marcus Miller, Flea en wat te zeggen van Herman Deinum, bassist van Cuby and the Blizzards, die met name in zijn Sweet d' Buster tijd fenomenale baspartijen speelde........ heerlijk!!

 

Gear:

Basgitaar: Bazzism custom built 5 snarige bas                                                                     

Amp: Trace Elliot 250 GP12 SMX                                                                                     

Cabinet: 2 x10" SWR Goliath -- 4 x 10" Trace Elliot 1048 -- 1 x 15" Trace Elliot 1015

Tjeerd

Zang

Tjeerd Maas

Ik ben Tjeerd en ik heb dat stempel in 1982 opgedrukt gekregen. Oorspronkelijk kom ik uit het zuiden (Limburg), maar ik ben in 2000 in Eindhoven gaan studeren om er vervolgens ook samen te gaan wonen met mijn vriendin. Ik ben dus al aardig geïntegreerd in de Brabantse cultuur.

Als zanger heb ik een hele brede muzieksmaak en kan van veel muziek echt genieten, zolang er maar echte instrumenten gebruikt worden en er passie achter schuilt. Ik vind het dan ook ontzettend gaaf om muziek te maken en op het podium te staan. In 2012 ben ik het avontuur met Out Of Order aangegaan.

Favoriete bands: Metallica, Tenacious D, Queens of the Stone Age

Eric van den Elsen
Dave Weijers
Erwin van Gastel
Tjeerd Maas
Stephan Langedijk